A Kalina Kádárüzem tölgyhordóinak előkészítése
és karbantartása
A hordó előkészítése azonnali használat esetén
A módszer:
1. Teljesen töltse fel a hordót hideg vízzel.
2. Hagyja teljesen tele a hordót 48 órán keresztül.
3. Ürítse ki a hordót, öblítse ki egyszer tiszta vízzel, és hagyja teljesen
megszáradni.
B módszer:
1. Töltse meg a hordó megközelítőleg 20 Liter (5 Gallon) nagyon
forró vízzel (80 °C/ 175°F).
2. Tartsa a hordót függőlegesen, forgassa a tengelye körül
minimum kétszer pedig teljesen forgassa meg.
3. Helyezze oldalára a hordót, hintáztassa oldaltól-oldalig lehetőség
szerint fordítsa körbe a hordóban a vizet. Ismételje ezt addig, amíg
a hordó teljes fordulatot nem tesz. Végül távolítsa a el dugót és
hagyja a hordót megszáradni.
Megjegyzés: a 2. és 3. lépésnél a szilikon dugó használata
elengedhetetlen.
Mit tegyünk szivárgás esetén
1. Teljesen ürítsük ki a hordót és megközelítőleg 1 órán keresztül
hagyjuk száradni a hordónyílással a föld felé.
2. Tesztelje újra a hordót a B. módszer szerint ahogyan a „A hordó
előkészítése azonnali használat esetén” részben láthatjuk.
3. Ürítse ki a hordót, öblítse ki friss vízzel egyszer és hagyja
megszáradni.
Megjegyzés: ha a szivárgás folytatódik, vagy a hordó használata
során újra előfordul, vegye fel a kapcsolatot az eladóval, vagy hívja
a gyártót (Kalina Gábor: 06 70 774 8842).
Hordók hosszabb raktározása esetén
1. Hagyja a hordón a műanyag csomagolást.
2. Olyan helyen raktározza a hordót, ami megfelel az alábbi
feltételeknek:
3. Hosszabb raktározási időszakot követően, készítse elő a hordót
az A vagy B metódus alapján, ahogyan a „A hordó előkészítése
azonnali használat esetén” olvashatjuk.
Tárolás és előkészítés boros hordók használatakor
A módszer:
1. Folyamatosan öblítse a hordót hideg vízzel addig, amíg tiszta
vizet nem kapunk.
2. A hordó száját csurgóra tegye, amíg meg nem szárad teljesen.
3. Hordónként 20-30 gramm kén, vagy 1 kénlapot égessen el,
dugózzuk be, és ha szükséges rendszeresen végezze el a folyamatot.
B módszer:
1.Kezdje a hordóöblítést hideg vízzel, majd öntsünk bele nagyon
forró vizet (80 °C/ 175°F), addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
2. A hordó szája lefelé kerüljön, majd hagyjuk teljesen megszáradni.
3. Hordónként helyezzen 20-30 gramm ként vagy 1 kénlapot égessen el benne, helyezzen bele dugót. Végezze el rendszeresen, ha
szükséges.
Megjegyzés: hordóink kénezés nélkül kerülnek szállításra.