logo
=    english
=    deutsch
=    español
 
=  Kalina  =
=  Hordókészítés  =
=  Termékek  =
=  A hordóról  =
=  Galéria  =
=  Kapcsolat  =
=  Hírek  =
Kádárműhely
------------------------
------------------------
------------------------
H 3907 Tállya, Bercsényi út 17.
----------------
----------------
Térkép és elérhetőségek »
 
kalina@kadarsag.hu
00 36 47 398 142

Termékek

Használati utasítás

A Kalina Kádárüzem tölgyhordóinak előkészítése
és karbantartása

A hordó előkészítése azonnali használat esetén

A módszer:

1. Teljesen töltse fel a hordót hideg vízzel.

2. Hagyja teljesen tele a hordót 48 órán keresztül.

3. Ürítse ki a hordót, öblítse ki egyszer tiszta vízzel, és hagyja teljesen
megszáradni.

B módszer:

1. Töltse meg a hordó megközelítőleg 20 Liter (5 Gallon) nagyon
forró vízzel (80 °C/ 175°F).

2. Tartsa a hordót függőlegesen, forgassa a tengelye körül
minimum kétszer pedig teljesen forgassa meg.

3. Helyezze oldalára a hordót, hintáztassa oldaltól-oldalig lehetőség
szerint fordítsa körbe a hordóban a vizet. Ismételje ezt addig, amíg
a hordó teljes fordulatot nem tesz. Végül távolítsa a el dugót és
hagyja a hordót megszáradni.
Megjegyzés: a 2. és 3. lépésnél a szilikon dugó használata
elengedhetetlen.

Mit tegyünk szivárgás esetén

1. Teljesen ürítsük ki a hordót és megközelítőleg 1 órán keresztül
hagyjuk száradni a hordónyílással a föld felé.

2. Tesztelje újra a hordót a B. módszer szerint ahogyan a „A hordó
előkészítése azonnali használat esetén” részben láthatjuk.

3. Ürítse ki a hordót, öblítse ki friss vízzel egyszer és hagyja
megszáradni.

Megjegyzés: ha a szivárgás folytatódik, vagy a hordó használata
során újra előfordul, vegye fel a kapcsolatot az eladóval, vagy hívja
a gyártót (Kalina Gábor: 06 70 774 8842).

Hordók hosszabb raktározása esetén

1. Hagyja a hordón a műanyag csomagolást.

2. Olyan helyen raktározza a hordót, ami megfelel az alábbi
feltételeknek:

  • A levegő nedvességtartalma megközelítőleg 70-80 %
  • Óvja a levegőmozgástól
  • Csak kevés fény érheti, vagy inkább fénymentes helyet
    biztosítson a hordóinak
  • Fedje le egy ponyvával, hogy a felesleges UV megvilágítást
    elkerüljük

3. Hosszabb raktározási időszakot követően, készítse elő a hordót
az A vagy B metódus alapján, ahogyan a „A hordó előkészítése
azonnali használat esetén” olvashatjuk.

Tárolás és előkészítés boros hordók használatakor

A módszer:

1. Folyamatosan öblítse a hordót hideg vízzel addig, amíg tiszta
vizet nem kapunk.

2. A hordó száját csurgóra tegye, amíg meg nem szárad teljesen.

3. Hordónként 20-30 gramm kén, vagy 1 kénlapot égessen el,
dugózzuk be, és ha szükséges rendszeresen végezze el a folyamatot.

B módszer:

1.Kezdje a hordóöblítést hideg vízzel, majd öntsünk bele nagyon
forró vizet (80 °C/ 175°F), addig, amíg a víz tiszta nem lesz.

2. A hordó szája lefelé kerüljön, majd hagyjuk teljesen megszáradni.

3. Hordónként helyezzen 20-30 gramm ként vagy 1 kénlapot égessen el benne, helyezzen bele dugót. Végezze el rendszeresen, ha
szükséges.
Megjegyzés: hordóink kénezés nélkül kerülnek szállításra.

Letölthető változat »

© Kalina Kádárműhely 2013   /   Főoldalra   /   Lap tetejére

 

Forrai Design   /   boroscimkek.hu

  • –  50 L tölgyfa hordó
  • –  100 L tölgyfa hordó
  • –  114 L barrique tölgyfa hordó (mentesítő)
  • –  136 L Gönci hordó
  • –  220 L Szerednyei hordó (magyar típus)
  • –  225 L Bordeaux (francia barrique hordó)
  • –  228 L Bourgundy (francia barrique hordó)
  • –  265 L Hybrid Zempléni tölgyfa hordó
  • –  300 L tölgyfa hordó (francia/magyar típus)
  • –  500 L tölgyfa hordó (francia/magyar típus)
  •  

  • –  Tölgyfa chips / tölgy kockák
  • –  Műszaki leírás
  • –  Használati utasítás
  • –  Vásárlói tájékoztató