logo
=    english
=    deutsch
=    español
 
=  Kalina  =
=  Hordókészítés  =
=  Termékek  =
=  A hordóról  =
=  Galéria  =
=  Kapcsolat  =
=  Hírek  =
Kádárműhely
------------------------
------------------------
------------------------
H 3907 Tállya, Bercsényi út 17.
----------------
----------------
Térkép és elérhetőségek »
 
kalina@kadarsag.hu
00 36 47 398 142

Hordókészítés

Dongaszoknya, palást

A rendkívüli szakmai felkészültség eredménye a kézi donga előkészítés, nagy rutinnal a hordó minden egyes alkotóelemét megvizsgáljuk és érté-
keljük, így az anyaghibákat teljesen kizárhatjuk! Ugyanis az emberi szem érzékeli az anyaghibákat (keresztszálasodás, felületi hibák, repedések). Ezáltal mindig megbízható és azonos minőségű hordó kerül a borászok pincéjébe. Tehát. Miután a körkászlit lebontjuk, biztos, ami biztos alapon igyekezünk kiszűrni az olyan hibákat, melyek eddig esetleg elkerülték az

hordó készítés
hordó készítés
hordó készítés
hordó készítés
01 / 02 / 03 / 04

árgus szemek figyelmét. Aztán a dongákat méretre szabjuk, egy speciális gépsorral pedig jól megdolgozzuk a felületet. A két munkaabronccsal összefogott „szoknyát” tölgyfatűz felett előmelegítjük, vízpárával locsoljuk, majd ezt követően vagy kézzel, azaz Zuggal, vagy pedig gép húzza össze a dongák szabadon hagyott, alsó végét, amelynek következtében a hordó felveszi végső formáját. Ezután jön az egyik legfontosabb folyamat, a hordó pörkölése.

© Kalina Kádárműhely 2013   /   Főoldalra   /   Lap tetejére

 

Forrai Design   /   boroscimkek.hu

  • –  Az erdőtől a pincéig
  • –  1. Hasítás
  • –  2. Gúla, azaz körkászli
  • –  3. Dongonyaszoknya, palást
  • –  4. Pörkölés
  • –  5. Végső lépések, fenék beillesztés
  • –  6. Utosó simítás
  • –  A gyártási folyamat bemutatása
  • –  A pörkölésről(toszlolásról) bővebben