logo
=    english
=    deutsch
=    español
 
=  Kalina  =
=  Hordókészítés  =
=  Termékek  =
=  A hordóról  =
=  Galéria  =
=  Kapcsolat  =
=  Hírek  =
Kádárműhely
------------------------
------------------------
------------------------
H 3907 Tállya, Bercsényi út 17.
----------------
----------------
Térkép és elérhetőségek »
 
kalina@kadarsag.hu
00 36 47 398 142

Hordókészítés

Gúla, azaz körkászli

Újabb minőségi ellenőrzés után szellős gúlába halmozzuk a dongákat, azaz körkászliba. Ezzel kezdetét veszi a minimum kétéves szárítás. Két nyáron és két télen át. A nap, a szél és az eső érleli a dongát, ez idő alatt a fanyar tanninok, észterek és a fölösleges anyagok, csersavak szép sorban kiáznak a fából. Az időjárástól függően rendszeresen ellenőrzzük a donga nedvességtartalmát. Ha beáll a szárazság, a szabadban elhelyezett dongá-
kat saját, fúrt kútból nyert vízzel locsoljuk. Háromnegyed évente

hordó készítés
hordó készítés
hordó készítés
hordó készítés
01 / 02 / 03 / 04

a dongákat érdemes megforgatni. Felülre kerül az, ami alul volt, és alulra kerül, ami felül volt. Ez azért szükséges, mert így a külső hatások minden egyes dongát azonos módon érik, így minden hordó egységes minőségű lesz.

© Kalina Kádárműhely 2013   /   Főoldalra   /   Lap tetejére

 

Forrai Design   /   boroscimkek.hu

  • –  Az erdőtől a pincéig
  • –  1. Hasítás
  • –  2. Gúla, azaz körkászli
  • –  3. Dongonyaszoknya, palást
  • –  4. Pörkölés
  • –  5. Végső lépések, fenék beillesztés
  • –  6. Utosó simítás
  • –  A gyártási folyamat bemutatása
  • –  A pörkölésről(toszlolásról) bővebben